Site icon Dietinfo.hu

Lecsós csirkemell kölessel

Hozzávalók:

Elkészítés:

A hagymát megmossuk, megpucoljuk és feldaraboljuk, az olajon párolni kezdjük. Közben a paprikát és a paradicsomot is előkészítjük: megmossuk, feldaraboljuk. A hagymát lehúzzuk a tűzről, sózzuk, megszórjuk a fűszerpaprikával, hozzáadjuk a paprikát és elkeverjük. Visszarakjuk a tűzre és félpuhára pároljuk, ekkor hozzáadjuk a paradicsomot is. Ha a paradicsom is már kicsit szétfőtt, hozzáadjuk a kölest és a megmosott, sózott, borsozott csirkemell szeleteket, és felöntjük vízzel. Amíg a köles és a hús megpuhul lefedjük, néha megkeverjük. Ha minden megfőtt, a maradék vizet is elpároljuk róla.

Jó étvágyat!♥

 

Exit mobile version