Site icon Dietinfo.hu

Rakott káposzta

Hozzávalók:

Elkészítés:

Megpucoljuk a hagymákat. 2 db vörös hagymát apró kockára vágunk fel és 3 evőkanál olajon üvegesre pirítunk. Hozzáadjuk a pirospaprikát és a darált húst. A húst fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzunk és lefedjük. (Hogy levet engedjen) Pár perc után hozzáadunk 2 dl vizet és fedő alatt készre pároljuk.

A kicsavart káposztát 3 evőkanál olajon rövid ideig megpároljuk.

A rizst 3 evőkanál olajon fehéredésig pirítjuk. (Hozzáadjuk a 3 gerezd fokhagymát mikor már majdnem kész, és rövid ideig azzal is pirítjuk. Így jobban kijönnek az aromák.) Ezután felöntjük vízzel, sózzuk és hozzáadjuk a vöröshagymát félbevágva.  Fedő alatt összeforraljuk. Forrás után tartalékra tesszük és 15-20 perc alatt készre pároljuk.

A sütőt előmelegítjük 210 fokra. Tepsibe belefektetjük a bacon csíkokat, és rá rétegezzük a hozzávalókat. (rizs, hús, káposzta, tejföl- rizs, hús, káposzta tejföl) Ezután 25 perc alatt összesütjük.

Jó étvágyat!♥

Exit mobile version