Site icon Dietinfo.hu

Rakott karfiol

Hozzávalók négy személyre:

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedve sós vízbe félpuhára főzzük.(kb. 4- 5 percig) A rizst sós vízben megfőzzük majd leszűrjük.  A hagymát apró kockára vágjuk, zsíron üvegesre pirítjuk. Majd rátesszük a pirospaprikát, darált húst, a zúzott fokhagymát, őrölt borsot, oregánót, zöldpaprikát, paradicsomot és  a sót. Jól összekeverjük. Egy kevés vizet adjunk hozzá, és sűrűn kevergetés mellett puhára főzzük.( A vizet el kell főnie.)

Egy tűzálló tálat kizsírozunk, prézlivel behintjük. A lecsepegtettet karfiol felét a tál aljára rendezzük, ezt követi a főtt rizs, majd a főtt darált hús. A tetejére ismét karfiol. Egy kicsit ismét megsózzuk. Egy tálba egyenként felütjük a tojásokat és a tejföllel összekeverjük, a legvégén a reszelt sajtot tesszük bele. Az egész keveréket a rakott tetejére simítjuk  és előmelegített sütőbe 180 fokon addig sütjük, míg teteje szép piros nem lesz.

Jó étvágyat!

Exit mobile version