Site icon Dietinfo.hu

Reform bejgli

Mákos-szilvalekváros és étcsokis töltelékkel

Nem diétás, mert nem mentes. Ellenben nagyobb részben zablisztből készül, 1 kávéskanálnyin felül nincs benne hozzáadott cukor, így nem is dobja meg úgy a vércukor szintet, mint a klasszikus verzió.

Az első rúdtölteléke 20 dkg darált mák és 15 dkg 100%-os házi szilvalekvár.

A másik rúdba 15 dkg étcsoki került darabolva.

Hozzávalók az alaptészta 2 rúdhoz:

20 dkg zabliszt
10 dkg nagy sikértartalmú finomliszt
1 zacskó száraz élesztő
1 kávéskanálnyi nádcukor
15 dkg puha vaj
2 tojás sárgája (plusz 1 egész majd kenni a tetejét)
5-6 evőkanál író
pici csipet só
1 vanília rúd kikapart magja (vagy egy teáskanál vanília kivonat)

A tészta elkészítése:

Az összes hozzávalót egy tálban összegyúrjuk. Majd egy órán át szobahőmérsékleten kelesztjük. Nem fog nagyon megkelni, mert a zabliszt nehéz és nincs benne sok cukor, viszont finom omlós tésztát fogunk kapni.
Lisztezett deszkán a tésztát két fele vesszük, a golyót alaposan átgyúrjuk, majd fél centis vastag téglalappá nyújtjuk.
Megkenjük a töltelékkel, óvatosan feltekerjük, végeit ujjainkkal betömködjük. A bejglit sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, villával megszurkáljuk, és lekenjük a felvert egész tojással.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 perc alatt készre sütjük. Kihűlés után szeleteljük!

Jó étvágyat!♥

Exit mobile version