Hozzávalók 8 személyre (egy tortához)
- 150 g magas rosttartalmú keksz
- 60 g vaj
- 30 g cukor
- 300 g mascarpone
- vanília
- 1 kocka étcsokoládé
- 200 ml habtejszín
- 200 ml főzőtejszín
Elkészítés:
A kekszet ledaráljuk, összekeverjük az olvasztott vajjal és kb. 24 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába egyengetjük. Ezután mehet is 30 percre a hűtőbe, hogy kellően megszilárduljon a tortaalapunk. A krémhez felverjük a habtejszínt, majd hozzákeverjük a mascarponét, a cukrot, a vaníliát és a főzőtejszínt is. Rákanalazzuk a kekszes alapra, szép kis csúcsokat formázva, majd még legalább 30 percre betesszük a hűtőbe. Díszítésként ráreszelünk egy kocka étcsokoládét, 8 szeletes torta lesz belőle.
Jó étvágyat!♥