Site icon Dietinfo.hu

Tejfölös csirkemell

Hozzávalók:

Elkészítés:

A vöröshagymát apró kockára vágjuk, olajon üvegesre pirítjuk. A csirkemellet vékony csíkokra felvágjuk és hozzáadjuk a lepirított hagymához. Sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük és fehéredésig pirítjuk. Vizet adunk hozzá és fedő alatt tovább pároljuk. Közben elkészítjük a tejfölös habarást. A keményítőt kevés tejföllel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejfölt is. Ezután a hőkiegyenlítés miatt, hogy ne legyen csomós az étel, a hús levéből a habarásra kanalazunk és simára keverjük. (a hideg masszát fel kell melegíteni, hogy ne csapódjon ki) Ha a hús megpuhult, adjuk hozzá a habarást és forraljuk össze folyamatos kevergetés mellett.

 Jó étvágyat!♥

Exit mobile version