Site icon Dietinfo.hu

Töltött paprika

Hozzávalók négy személyre:

Elkészítés:

Összeállítjuk a tölteléket: A hagymát 3 evőkanál olajon megfonnyasztjuk, rádobjuk a zúzott fokhagymát majd félre húzzuk a tűzről. A rizst megmossuk és lecsepegtetjük. Egy nagyobb tálba belerakjuk a darált húst, hagymát, rizst, tojást, 2 kávéskanál pirospaprikát, 1 mokkáskanál őrölt borsot, csipet köményt, sót és alaposan összedolgozzuk.

A paprikákat megmossuk, megtisztítjuk magházától, ereitől (kivétel az erős paprika) és az előkészített töltelékkel megtöltjük. A megmaradt töltelékből gombócokat formázunk.

Felteszünk egy nagyobb lábasba 2 -2,5 liter vizet, amikor felforr a víz, egyenként belerakjuk a megtöltött paprikákat és  gombócokat.

Sózzuk és a zellergubóval, zellerlevéllel felforraljuk. Amikor felforr takaréklángon 35- 40 percig csendesen, főzzük.

Megkóstoljuk, ha megfőtt a rizs, paprikákat, gombócokat, zellert kivesszük a főzőléből.

Világos rántást készítünk 1 kávéskanál pirospaprikával, alaposan összekeverjük. (Vigyázzunk a paprika ne égjen meg !) Közben a sűrített paradicsomot felhígítjuk 3-4dl vízzel. Ezután a rántással simára keverjük. Végül hozzáöntjük a főzőléhez.Tetszés szerint cukrozzuk, sózzuk, állandó keverés mellet (csomómentes legyen) a szószt felforraljuk. Ha sűrűnek találjuk, vízzel hígíthatjuk. A szószba visszarakjuk a megfőtt töltelékeket még 5 percig, főzzük, hogy az ízek összefőjenek.

Tálaláskor sós vízben főtt burgonyával kínálhatjuk.

Jó étvágyat kívánunk! ♥

 

 

Exit mobile version