Hozzávalók:
- 12,5 dkg Ráma
- 20 dkg porcukor
- 1/2 kg tehéntúró
- 5 db tojás sárgája
- 25 g étkezési zselatin
- 2-3 dl tej
Elkészítés:
12,5 dkg Ráma margarint 20 dkg porcukorral habosra keverünk, hozzáadunk ½ kg áttört tehéntúrót és 5 tojás sárgáját, ezt jól összekeverjük.
25 g étkezési zselatint 3 dl-es edénybe teszünk, annyi forró vizet öntünk rá, hogy ellepje és csomó mentessé keverjük. Annyi forró tejet öntünk hozzá, hogy tele legyen az edény, majd tovább keverjük. Hagyjuk kihűlni. Hidegen hozzákeverjük a túrós masszához és kivajazott, morzsával megszórt, szétnyitható tortaformába öntjük.
Kb 1-2 órára hűtőbe tesszük.
A hűtőből kivéve gyümölcsökkel díszítjük és leöntjük gyümölcskocsányával. Ha megszilárdult, óvatos levesszük a tortakarikát.
Jó étvágyat!♥