Site icon Dietinfo.hu

Zöldséges rizses hús

Rizses hús hozzávalói:

Elkészítés:

Egy fazékban kevés olajon fehéredésig pirítom a rizst, hozzáadom a fokhagymagerezdeket és a hagymát (1db) és ízesítem. Ezt követően felöntöm 2szeres mennyiségű vízzel és 15-17perc alatt készre főzöm. A zöldségkeveréket kevés olajon megpárolom só és bors hozzáadásával, majd a kész rizshez keverem. A csirkemellet apróra vágom. Kevés olajon a másik apróra vágott hagymát megdinsztelem, a csirkemellet belerakom az apróra vágott paradicsommal. Fehéredésig pirítom, közben fűszerezem (bors,oregánó,bazsalikom) majd végül sózom és egy teáskanál pirospaprikával meghintem. Öntök alá egy kevés vizet és 15-20perc alatt készre párolom. A kész húst a levével együtt a zöldséges rizsre öntöm, jól összekeverem, majd forrón tálalom.

Jó étvágyat!♥

Exit mobile version