Site icon Dietinfo.hu

Gulyásleves

Hozzávalók 1 főre:

Tápanyagtartalom 1 adagban:

369 kalória, 25 g szénhidrát, 23,6 g fehérje, 19,5 g zsír, 7,4 g élelmi rost

Elkészítés:

Pucoljuk meg és aprítsuk fel a hagymát, burgonyát, kétféle répát, vágjuk kockára a paradicsomot és a húst is, a paprikát csumázzuk ki. Ha mindent előkészítettünk, az olajon pároljuk üvegesre a hagymát, majd húzzuk félre az edényt és szórjuk bele a pirospaprikát. Kevés vízzel öntsük fel és főzzük pár percig. Mehet bele a husi, ezt is pirítsuk meg. Fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel és nyomjuk bele a fokhagymát, adjuk hozzá a paradicsomot, paprikát és főzzük kb. 1 órán át. Végül jöhetnek a zöldségek is, felöntjük megfelelő mennyiségű vízzel, hogy minden hozzávalót ellepjen és még fél órán át főzzük.

Jó étvágyat!♥

Exit mobile version