Site icon Dietinfo.hu

Meggyes morzsa

Hozzávalók:

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval a hűtőszekrénybe rakjuk. A búzadarát, a lisztet, a cukrot, a tojássárgáját a vaj felével összekeverjük. A tejet megmelegítjük (de nem szabad felforralni), hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a vanília aromát és a kész keverékhez adjuk. Jól összekeverjük. Belereszeljük a narancs héját. Felverjük a fehérjét és óvatosan a kész masszához adjuk. A vajat egy serpenyőben felhevítem, a kész masszát ráöntöm, végül megszórom a meggyel.  Megsütjük az egyik oldalát, majd átfordítjuk. Ezután a többszöri kevergetés következtében, morzsákra esik szét a tészta. Hidegen és melegen is tálhatjuk. Házi lekvárral a legfinomabb.

Jó étvágyat!♥

Exit mobile version