Gyömbéres dinnyesaláta

Hozzávalók:

  • 25g gyömbérgyökér
  • 100g barna cukor
  • 275ml víz
  • 4 kisebb, nem annyira édes sárgadinnye
  • 1 nagy pohár joghurt

 

Elkészítés:

Egy kis tálba reszeljük le a gyömbért. Egy nedves ecsettel távolítsuk el a tál széléről a maradékot. Adjuk hozzá a cukrot és a vizet, majd az egészet melegítsük, míg a cukor el nem olvad. Főzzük és hagyjuk forrni. 10-15 percig figyeljünk a masszára, addig főzzük, míg a fele elpárolog és szirupszerűvé válik. Finom szűrőn öntsük át és hagyjuk kihűlni. A dinnyét vágjuk kis háromszögekre vagy csíkokra, és mindegyikből tegyünk a tányérokra. Öntsük rá a gyömbérszirupot, joghurttal kínáljuk

Jó étvágyat!♥