Hozzávalók:
- 1 bögre zabpehely
- 1 bögre olajos mag(mandula, tökmag, kókuszdió)
- 15 dkg aszalt gyümölcs
- 2 evőkanál olívaolaj(kókuszolaj)
- fahéj, vanília magok
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 160 fokra. Egy hőálló tálba, tepsibe tegyél sütőpapírt. Szórj bele 1 bögre zabpelyhet, 1 bögre olajos magot, 15 dkg aszalt gyümölcsöt. 2 evőkanál olívaolajjal (vagy szűz kókuszolajjal) jól forgasd át. A keveréket süsd 40 percig, tízpercenként keverd át. Ha kihűlt tedd zárható üvegbe!
A hőkezelt magkeverék szuper reggeli csemege egy kis joghurttal, vagy növényi tejjel! Kihűlés után csatos üvegben 2 hétig eláll.
Jó étvágyat!