Hozzávalók:
- ½ dl 10%-os ecet
- 2 evőkanál só
- 4 evőkanál barna cukor
- 6-7 dl víz
- bazsalikom, őrölt kömény
- 2 db lila hagyma
- 1db kápia vagy kaliforniai paprika
- 1 db sárga paprika
- 2 db paradicsom
- ½ kígyó uborka
- ¼ fehér káposzta
Elkészítés:
Egy nagyobb tálba beleöntjük az ecetet, a sót, a cukrot, az egyik lila hagymát, melyet apró kockára vágtunk, két csipet bazsalikomot és őrölt köményt. Jól összekeverjük, felöntjük vízzel majd a hűtőszekrénybe félre tesszük. Közben a zöldségeket megtisztítjuk és felaprítjuk. Végül a kész öntettel leöntjük a felvágott zöldségeket. Hűtőben tárolva legalább egy hétig fogyasztható.