Hozzávalók 4 személyre:
- 2 kg sertéskaraj
- 4 gerezd fokhagyma
- ½ kg liszt
- 4 db tojás
- 3 dl 1,5%-os tej
- napraforgó olaj a sütéshez
- só, bors
Elkészítés:
A karajt kb 1 cm vastag szeletekre vágjuk, majd óvatosan kiklopfoljuk. A szeletek mindkét oldalát ízlés szerint sózzuk. A hússzeleteket ezután lisztbe forgatjuk.
½ kg lisztből, 4 db tojásból és 3dl tejből sűrű palacsinta tésztát készítünk. Fokhagymanyomóval beletörjük a 4 gerezd fokhagymát. Az olajat közepes lángon felhevítjük majd arany barnára sütjük a palacsinta tésztába forgatott szeleteket. (bő olajban süssünk, a szeletek ne érjenek az edény aljához!)
Közvetlenül a sütés előtt forgassuk bele a szeleteket a palacsinta tésztába, és mindig csak annyit, ami elfér az olajba. 12-15 perc alatt készre sütjük a szeleteket.
Jó étvágyat!♥