Párizsi szelet sertés karajból

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 kg sertéskaraj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • ½ kg liszt
  • 4 db tojás
  • 3 dl 1,5%-os tej
  • napraforgó olaj a sütéshez
  • só, bors

Elkészítés:

A karajt kb 1 cm vastag szeletekre vágjuk, majd óvatosan kiklopfoljuk. A szeletek mindkét oldalát ízlés szerint sózzuk.  A hússzeleteket ezután lisztbe forgatjuk.

½ kg lisztből, 4 db tojásból  és 3dl tejből sűrű palacsinta tésztát készítünk. Fokhagymanyomóval beletörjük a 4 gerezd fokhagymát. Az olajat közepes lángon felhevítjük majd arany barnára sütjük a palacsinta tésztába forgatott szeleteket. (bő olajban süssünk, a szeletek ne érjenek az edény aljához!)

Közvetlenül a sütés előtt forgassuk bele a szeleteket a palacsinta tésztába, és mindig csak annyit, ami elfér az olajba. 12-15 perc alatt készre sütjük a szeleteket.

Jó étvágyat!♥