Áfonyás zabpalacsinta

Hozzávalók 4 kis adaghoz (egy 28 cm-es serpenyőhöz)

3 egész tojás
3 púpozott evőkanál zabliszt
3 csapott evőkanál light mascarpone
csipetke só
2 kávéskanál cukor (vagy egyéb helyettesítő)
egy negyed citrom kifacsart leve
egy kávéskanálnyi vanília mag (vagy vanília esszencia)
egy fél evőkanálnyi vaj, vagy ugyanennyi olívaolaj a serpenyő kikenéséhez
1 bögre friss, vagy kiengedett fagyasztott áfonya
1 kávéskanál szódabikarbóna

Elkészítés:
A tojásokat verjük egy tálban habosra, majd keverjük hozzá a többi anyagot (kivéve az áfonyát és a vajat).
Hevítsünk egy tapadásmentes serpenyőt, kenjük ki a vajjal, vagy olajjal és öntsük bele a masszát. Amikor már félig megsült az alja (pár perc) szórjuk bele a megmosott lecsepegtetett áfonyát (ha fagyossal dolgozunk, akkor engedjen ki teljesen és a levét mindenképp csepegtessük le). Tegyünk egy fedőt a serpenyőre, vegyük lejjebb a tüzet, hogy szépen átsüljön. Ha már nem folyós a teteje, akkor kell megfordítani, két lapos fakanállal ügyesen alányúlva például. Ekkor még süssük addig, hogy ne maradjon nyers.
Tetejét kevéske porcukorral, vagy por állagú édesítővel díszíthetjük.

Jó étvágyat!♥