Csalamádé

Hozzávalók:

  • ½ dl 10%-os ecet
  • 2 evőkanál só
  • 4 evőkanál barna cukor
  • 6-7 dl víz
  • bazsalikom, őrölt kömény
  • 2 db lila hagyma
  • 1db kápia vagy kaliforniai paprika
  • 1 db sárga paprika
  • 2 db paradicsom
  • ½ kígyó uborka
  • ¼ fehér káposzta

Elkészítés:

Egy nagyobb tálba beleöntjük az ecetet, a sót, a cukrot, az egyik lila hagymát, melyet apró kockára vágtunk, két csipet bazsalikomot és őrölt köményt. Jól összekeverjük,  felöntjük vízzel majd a hűtőszekrénybe félre tesszük. Közben a zöldségeket megtisztítjuk és felaprítjuk. Végül a kész öntettel leöntjük a felvágott zöldségeket. Hűtőben tárolva legalább egy hétig fogyasztható.