Babos tonhal saláta

30 dkg főtt fehér nagy szemű bab / konzerv is lehet, aki abból szereti/
6 db kemény érett paradicsom
1 fej hagyma / lehet lilahagyma/
1 doboz olajos tonhal
12-15 szem magozott olívabogyó
1 db citrom leve
1 kávéskanál szardellapaszta
1 csipet só, cukor, bors
2 szál bazsalikom
4-5 levél salátalevél

A babot szűrőkanálba öntjük, vízzel leöblítjük, alaposan lecsöpögtetjük.
A paradicsomokat megmossuk, 4 db-ot gerezdekre, 2 db díszítéskor karikára szeletelünk.
A hagymát megtisztítjuk, karikára vagdossuk, enyhén megsózzuk, 10 – 15 percig hagyjuk állni a sóban.
A tonhalat kiemeljük a levéből, apró darabokra tördeljük, meglocsoljuk 2 evőkanál citromlével.
Egy tálba beleöntjük a babot, darabolt paradicsomot, sóból kinyomkodott hagymát, olívabogyót, tonhalat, lazán összekeverjük.
A tálaló tál alját kirakjuk salátalevéllel, a karikára szeletelt paradicsommal. Az összekevert salátát rárakjuk.

Öntett: Az olajos hal levét elkeverjük 4 evőkanál citromlével, szardellapasztával, pici cukorral, pici sóval,/ lehet, hogy nem kell bele só, kóstoljuk meg! / borssal, összevágott bazsalikommal./ néhány levelet tegyünk félre a tetejére díszíteni!/