Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 5 db tojás
- 1 db póréhagyma
- 2 evőkanál mustár
- 3 evőkanál light majonéz
- 1 evőkanál citromlé
- 450g 12%-os tejföl
- 1 kávés kanál porcukor vagy valamilyen édesítő szer
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A burgonyát megmossuk, sós vízben feltesszük főzni . (Körülbelül 30 perc alatt kész.) A tojásokat is megmossuk és megfőzzük. A póréhagymát felszeleteljük, sózzuk és rövid ideig állni hagyjuk. A burgonyát és tojásokat megpucoljuk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felkockázzuk, a sárgáját felhasználjuk a szósz elkészítéséhez. A tojássárgáját összetörjük, mustárral, majonézzel, citromlével és tejföllel simára keverjük, és sóval, borssal ízesítjük. A főtt burgonyát megpucoljuk és felvágjuk, hozzáadjuk a felvágott fehérjét és a hagymát majd a szószt és óvatosan összekeverjük. Hűtőszekrényben tárolva több napig eláll. Sültek mellé kiváló köret.
Jó étvágyat!♥