Burgonyasaláta

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 5 db tojás
  • 1 db póréhagyma
  • 2 evőkanál mustár
  • 3 evőkanál light majonéz
  • 1 evőkanál citromlé
  • 450g 12%-os tejföl
  • 1 kávés kanál porcukor vagy valamilyen édesítő szer
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

A burgonyát megmossuk, sós vízben feltesszük főzni . (Körülbelül 30 perc alatt kész.) A tojásokat is megmossuk és megfőzzük. A póréhagymát felszeleteljük, sózzuk és rövid ideig állni hagyjuk. A burgonyát és tojásokat megpucoljuk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felkockázzuk, a sárgáját felhasználjuk a szósz elkészítéséhez.  A tojássárgáját összetörjük, mustárral, majonézzel, citromlével és tejföllel simára keverjük, és sóval, borssal ízesítjük. A főtt burgonyát megpucoljuk és felvágjuk, hozzáadjuk a felvágott fehérjét és a hagymát majd a szószt és óvatosan összekeverjük. Hűtőszekrényben tárolva több napig eláll. Sültek mellé kiváló köret.

Jó étvágyat!♥