Gombás –májas fasírt sütőben sütve

Hozzávalók:

  • 500 gramm darált pulykahús,
  • 2 db csirkemáj,
  • 200 gramm gomba,
  • 2 db tojás
  • 2 db száraz zsemle
  • 1 db vörös hagyma
  • sütéshez zsiradék
  • só, bors, majoranna
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk és lereszeljük. A gombát megpucoljuk és kockára vágjuk. A csirkemájat megtisztítjuk. Zsemléket beáztatjuk(Nem szabad, hogy sokáig álljon a vízben!)A darált húst egy nagyobb tálba rakjuk, hozzáadjuk  az áztatott, kicsavart zsemlét, a  tojásokat,  a lekapart májat, az összevágott gombát  a lereszelt hagymát. Ezután ízesítjük, sóval, borssal és zöld fűszerekkel. Összedolgozzuk, kóstoljuk, ha szükséges még ízesítjük. A masszából fasírtokat szaggatunk vizes kézzel és zsiradékkal kikent tepsibe helyezzük őket. Fél deciliter vizet öntünk a tepsibe, majd alufóliával lefedjük. Előmelegített sütőben 40 percig 190 fokon sütjük. Ezután a fóliát eltávolítjuk, meglocsoljuk a kisült zsiradékkal a fasírtokat és még 15-20percre visszarakjuk pirítani.(220 fokos sütőbe)

Jó étvágyat!♥