Hozzávalók:
- 500 gramm darált pulykahús,
- 2 db csirkemáj,
- 200 gramm gomba,
- 2 db tojás
- 2 db száraz zsemle
- 1 db vörös hagyma
- sütéshez zsiradék
- só, bors, majoranna
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk és lereszeljük. A gombát megpucoljuk és kockára vágjuk. A csirkemájat megtisztítjuk. Zsemléket beáztatjuk(Nem szabad, hogy sokáig álljon a vízben!)A darált húst egy nagyobb tálba rakjuk, hozzáadjuk az áztatott, kicsavart zsemlét, a tojásokat, a lekapart májat, az összevágott gombát a lereszelt hagymát. Ezután ízesítjük, sóval, borssal és zöld fűszerekkel. Összedolgozzuk, kóstoljuk, ha szükséges még ízesítjük. A masszából fasírtokat szaggatunk vizes kézzel és zsiradékkal kikent tepsibe helyezzük őket. Fél deciliter vizet öntünk a tepsibe, majd alufóliával lefedjük. Előmelegített sütőben 40 percig 190 fokon sütjük. Ezután a fóliát eltávolítjuk, meglocsoljuk a kisült zsiradékkal a fasírtokat és még 15-20percre visszarakjuk pirítani.(220 fokos sütőbe)
Jó étvágyat!♥