Dinsztelt káposzta

Hozzávalók:

  • 3 db lila hagyma
  • ½ fehér káposzta
  • ½ lila káposzta
  • 3-4 evőkanál olaj
  • 3 evő kanál 10%-os ecet
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

A káposztát gyaluljuk le, sózzuk, rövid ideig hagyjuk állni!  A lila hagymát megpucoljuk és karikára felszeleteljük. A zsiradékot felhevítjük, hozzáadjuk a felkarikázott hagymát és közepes lángon sütni kezdjük. A káposztát kicsavarjuk és a félig megsült hagymához adjuk. Közepes hőmérsékleten sűrű kevergetés mellett készre sütjük. (kb 15-20 perc alatt, nem kell túl sütni) Mielőtt majdnem kész hozzáadjuk az ecetet és a borsot. Melegen és hidegen is egyaránt fogyasztható sültekhez.

Jó étvágyat!♥