Hozzávalók:
- 3 db lila hagyma
- ½ fehér káposzta
- ½ lila káposzta
- 3-4 evőkanál olaj
- 3 evő kanál 10%-os ecet
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A káposztát gyaluljuk le, sózzuk, rövid ideig hagyjuk állni! A lila hagymát megpucoljuk és karikára felszeleteljük. A zsiradékot felhevítjük, hozzáadjuk a felkarikázott hagymát és közepes lángon sütni kezdjük. A káposztát kicsavarjuk és a félig megsült hagymához adjuk. Közepes hőmérsékleten sűrű kevergetés mellett készre sütjük. (kb 15-20 perc alatt, nem kell túl sütni) Mielőtt majdnem kész hozzáadjuk az ecetet és a borsot. Melegen és hidegen is egyaránt fogyasztható sültekhez.
Jó étvágyat!♥