Cukkinilecsó

Hozzávalók:

  • 80 kg cukkini
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 2 db húsos paradicsom
  • 2 db zöldpaprika / egyik lehet erős/
  • 3 evőkanál olaj
  • kevés őrölt bors
  • 1 kávés kanál piros paprika
  • 4 db tojás

Elkészítés:

A hagymát az olajon megpirítjuk, a pirospaprikával megszórjuk.

A meghámozott cukkinit ujjnyi darabokra feldaraboljuk és a megpirult hagymával, összekeverjük. Az összevágott paradicsomot, zöldpaprikát, borsot, és a sót hozzáadjuk, fedővel letakarjuk és lassú tűzön saját levében puhára, pároljuk. Végül a fedőt levéve zsírjára sütjük, és a simára kevert tojásokat hozzáöntjük, és készre sütjük.

Tálaláskor zöld petrezselyemmel díszítjük!

Jó étvágyat!♥