Figyelem! Colitis ulcerosás betegeknek hírek

Felhívás colitis ulcerosában (fekélyes vastagbél gyulladásban) szenvedő betegek részére új gyógymód vizsgálatában való részvételre

Vizsgálat

Intézményünk középsúlyos és súlyos Colitis ulcerosában szenvedő betegek részvételével klinikai vizsgálatot végez. A vizsgálatban olyan betegeket keresnek, akik nem reagálnak, vagy intoleránsak a tumor neurózis faktort gátló (TNF inhibitor) kezelésre.

A vizsgálatba történő beválasztás teljes körű orvosi kivizsgálás alapján történik, a résztvevői létszám a vizsgálat előírásainak megfelelően behatárolt.

Résztvevők:

Olyan páciensek jelentkezését várjuk a vizsgálati programba, akik:

–  18 és 80 év közöttiek.

–  Diagnosztizált Colitis ulcerosa-juk van legalább 6 hete endoszkópias vizsgálattal alátámasztva, amit megerősített egy hystopathológiás vizsgálat is.

–  Nem reagálnak, vagy nem tolerálják a már alkalmazásban lévő terápiák valamelyikét, vagy a tünetek visszatértek az előzetes terápiák mellett, vagy az elmúlt 5 évben nem tolerálták a TNF –inhibitor terápiát.

–  Az egyéb Colitis ulcerosa gyógyszereiket stabil dózisban szedik.

–  Nem volt vastagbél rezekciójuk, nincsen ileosztómájuk, vagy kolosztómájuk, nincsen ischémiás colitis-ük, nincsen Chron betegségük.

–  Nincsen egyéb gyulladásos betegségük, daganatos megbetegedésük, vagy egyéb nem kontrollált betegségük.

Vizsgálat menete  A kezelési időszak kb. 66 hét, mely után 12 hét után-követési időszak következik. A vizsgálatok 4 hetente vannak végig a kezelési időszak alatt.

Előnyök   A vizsgálatban résztvevőket számára a program során mindvégig ingyenesen biztosítjuk a vizsgálati gyógyszert, és minden résztvevő teljes útiköltségét megtérítjük, amely a vizsgálatban való részvétel során felmerül, illetve igény esetén a háztól-házig való utaztatásról is gondoskodunk

Jogi keretek és adatvédelem

Személyes és egészségügyi adatait a vizsgálat teljes időtartama alatt és azt követően is bizalmasan, a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően kezeljük. A klinikai vizsgálat rendelkezik az Egészségügyi Tudományos Tanács Klinikai Farmakológiai Etikai Bizottságának szakmai-etikai ajánlásával és a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet, Országos Gyógyszerészeti Intézetének engedélyével. Engedély száma: OGYI/23334-7/2014

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, jelentkezési szándékával, vagy további kérdésével forduljon hozzánk bizalommal.

Üdvözlettel:

A Clinexpert Gyógycentrum Csapata

1033 Budapest Kaszásdűlő u. 5.

Tel: 06-1-210-8139

Fax: 06-1-210-58-15

E-mail: info@clinexpert.hu

facebook.com/clinexpert