Gombás-tejszínes lencsetészta

Hozzávalók:

  • 200 g gomba
  • 1/2 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 kisebb gerezd fokhagyma
  • 200 ml főzőtejszín, vagy szójatejszín
  • 2 evőkanál olaj
  • 80 g lencselisztből készült tészta
  • szerecsendió, só, bors, petrezselyem
  • parmezán

Elkészítés:

A gombát megmossuk, felaprítjuk. A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, elkezdjük párolni. Ha már levet engedett beleszórjuk a petrezselymet is és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Ha megpuhult a gomba és elfőtt a leve, beleöntjük a tejszínt, reszelünk bele szerecsendiót és felforraljuk. Közben kifőzzük a tésztát és a gombához adjuk. Tálaláskor parmezánnal megszórjuk.

Jó étvágyat!♥