Hozzávalók:
- 200 g gomba
- 1/2 kisebb fej vöröshagyma
- 1 kisebb gerezd fokhagyma
- 200 ml főzőtejszín, vagy szójatejszín
- 2 evőkanál olaj
- 80 g lencselisztből készült tészta
- szerecsendió, só, bors, petrezselyem
- parmezán
Elkészítés:
A gombát megmossuk, felaprítjuk. A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, elkezdjük párolni. Ha már levet engedett beleszórjuk a petrezselymet is és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Ha megpuhult a gomba és elfőtt a leve, beleöntjük a tejszínt, reszelünk bele szerecsendiót és felforraljuk. Közben kifőzzük a tésztát és a gombához adjuk. Tálaláskor parmezánnal megszórjuk.
Jó étvágyat!♥