Kelkáposzta fasírt

Hozzávalók 12 db-hoz

1 kisebb fej kelkáposzta
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 egész tojás
5 evőkanál zabpehely
10 dkg mozzarella sajt
1 kávéskanál só
3 kávéskanál pirospaprika
fűszerek (őrölt kömény, petrezs
lyem, frissen őrölt bors)
3 maréknyi zsemlemorzsa

Elkészítés:
A kelkáposztát felszeleteljük és bő vízben sóval és Vega fűszerkeverékkel puhára főzzük, majd leszűrjük és hűlni hagyjuk. Egy tálba a fasírt hozzávalóit összekeverjük és fél órát állni hagyjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra légkeveréssel. A masszából fasírtokat formázunk és kevés zsemlemorzsába forgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben 30-35 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat!♥