Minestrone leves

Hozzávalók 1 főre:

  • 10 ml olívaolaj
  • 50 g paradicsom
  • 30 g vöröshagyma
  • 25 g sárgarépa
  • 20 g cékla
  • 15 g kelkáposzta
  • 15 g szárzeller
  • 15 g spagetti tészta
  • 15 g parmezán sajt
  • petrezselyem, só, bors
  • 250 ml húsleves

Tápanyagtartalom 1 adagban:

256 kalória, 20 g szénhidrát, 15,371 g zsír, 8,97 g fehérje, 4,8 g élelmi rost

Elkészítés:

A zöldségeket megpucoljuk és feldaraboljuk. Az olajon megpároljuk a hagymát, majd az edénybe dobjuk a feldarabolt sárgarépát, céklát és zellert is. Pár percig pároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot és felöntjük a húslevessel, ízesítjük sóval, borssal, petrezselyemmel. Mikor már majdnem megpuhultak a zöldségek, hozzáadhatjuk a tésztát és a káposztát, és további 10 percig főzzük a levest. Tálaláskor reszelt parmezánnal szórjuk meg, amitől még finomabb lesz a végeredmény.

Jó étvágyat!♥