Női dolgok

Az emberi test, és annak az élethez igazodott működése csodálatos.

Az idő múlásával folyamatos változásokon megy keresztül, amely már egészen fiatal korban elkezdődik. Ezek a természetes biológiai folyamatok közé tartozik az, amikor A Nő a változó korba lép. Sokak számára ismerősen cseng ez a kifejezés, és az is biztos, hogy legalább ugyanennyien félnek ettől.

Noha ez egy természetes dolog, mégis vannak olyan nők, akik ezeket igen kellemetlen impulzusként élik meg. Ezért is örülünk a természet kincsestárának, hiszen akadnak köztük olyan gyógynövények, amelyek hatással lehetnek a menopauza okozta tünetekre.

Ekkor ugyanis a testben rendkívül nagy hormonális változás jön létre. Például az ösztrogén, azaz a legfontosabb női nemi hormon hiánya.

A természet adta lehetőségek között találunk többféle olyan növényt, amelyek a női nemi hormonokhoz kémiailag hasonlító vegyületeket tartalmaznak. A hatásuk ezért hormonszerű lehet. Ezeket az anyagokat hívják növényi ösztrogénnek, azaz fitoösztrogénnak. Mechanizmusukat úgy lehet elképzelni, hogy amikor a menopauzával egy időben a szervezet hormontermelése lecsökken, akkor ezek a növényi hormonok képesek lehetnek a hormonhiány miatti panaszokat enyhíteni.

Ilyen például az orvosi zsálya, amelynek származási helye a Földközi-tenger vidéke, de gyógynövényként az egész világon termesztik. Több évszázaddal ezelőtt úgy tartották, hogy a zsálya egyenesen a hallhatatlanságot biztosítja fogyasztóinak. Természetesen ezt a tulajdonságát nem tudjuk megerősíteni, viszont különböző tanulmányok szerint a női nemnek igazán jó szolgálatot tehet. A változókor beköszöntével, amikor azokkal a bizonyos nem kívánt tünetekkel küzdenek a nők, mint például a túlzott verejtékmirigy működés, vagy a hormonszint-ingadozás, az orvosi zsálya a benne lévő hatóanyagoknak köszönhetően megoldást adhat eme problémákra.

A Plantapol Salvia Artemisaban az orvosi zsálya mellett a fekete üröm is megtalálható. A népi gyógyászat szerint a menstruációs zavarok mellett a korai menopauza tüneteinek enyhítésére is javallott.

Plantapol Salvia Artemisa – egy természetes alternatíva a hormonszint szabályozására.

Most egy hétig kedvezményesen!