Hozzávalók:
8 közepes nagyságú héjában főtt burgonya
20 dkg reszelt sajt / fele lehet füstölt/
1 dl tej
1 dkg liszt
8 dkg vaj vagy olaj
2 tojás sárgája
2 dl tejföl
Só
Reszelt szerecsendió
A héjában megfőtt burgonyát, meghámozzuk, középen kettévágjuk, és belsejüket kikaparjuk. A krumpli belsejéből kikapart krumplit, villával összetörjük.
A tejből a liszttel meg egy deka vajjal besamelt főzünk. Ha langyosra hűlt, az egyik tojássárgájával az áttört burgonyával a sajt felével, sóval meg csipetnyi reszelt szerecsendióval elkeverjük, és a kivájt burgonyákat púposan megtöltjük. Kivajazott sütőedénybe a megtöltött burgonyát egymás, mellé ültetjük
A tejfölt a másik tojássárgájával, csipet sóval meg 5 dkg reszelt sajttal simára keverjük, és a burgonyákra öntjük.
A maradék vajjal és a még megmaradt reszelt sajttal a tetejét meghintjük. A 180 fokosra melegített sütőben szép pirosra sütjük.
JÓ ÉTVÁGYAT!