Sajtos töltött burgonya

Hozzávalók:

8 közepes nagyságú héjában főtt burgonya

20 dkg reszelt sajt / fele lehet füstölt/

1 dl tej

1 dkg liszt

8 dkg vaj vagy olaj

2 tojás sárgája

2 dl tejföl

Reszelt szerecsendió

A héjában megfőtt burgonyát, meghámozzuk, középen kettévágjuk, és belsejüket kikaparjuk. A krumpli belsejéből kikapart krumplit, villával összetörjük.

A tejből a liszttel meg egy deka vajjal besamelt főzünk. Ha langyosra hűlt, az egyik tojássárgájával az áttört burgonyával a sajt felével, sóval meg csipetnyi reszelt szerecsendióval elkeverjük, és a kivájt burgonyákat púposan megtöltjük. Kivajazott sütőedénybe a megtöltött burgonyát egymás, mellé ültetjük

A tejfölt a másik tojássárgájával, csipet sóval meg 5 dkg reszelt sajttal simára keverjük, és a burgonyákra öntjük.

A maradék vajjal és a még megmaradt reszelt sajttal a tetejét meghintjük. A 180 fokosra melegített sütőben szép pirosra sütjük.

 

JÓ ÉTVÁGYAT!