Sporttáplálkozás tanfolyam- próbáld ki Te is!

A hétvégén sporttáplálkozásról szóló tanfolyamon voltunk az IWI jóvoltából. Utólag bevallhatjuk kicsit félve érkeztünk a helyszínre,vajon miről fogunk tanulni? Hallunk-e újat? Magyarországon mi lehet a helyzet a sporttáplálkozás terén?

Meg kell mondjuk nagyon pozitív élményben volt részünk. A két előadó a három nap során igen alapos és részletes ismeretekkel látta el az ideérkezőket, legyenek azok aerobik oktatók, vagy testépítők, vagy csak szimplán a táplálkozás tudománya után érdeklődők. Érthető és izgalmas témák, kérdések kerültek elő.

Silye Gabriella és Németh Sándor végig érdekfeszítő tanfolyamot tartott mind a táplálkozásunk kialakításról edzések idején, mind a táplálékkiegészítők fontosságáról napjainkban.

Mint dietetikus nagyon sok dologról hallottam már, de miután ez a rész a főiskolán nincs ez előtérben, ugyan annyi újdonságot is adott. Minden szakembernek csak ajánlani tudom, hiszen olyan információkkal látnak el minket, amiket nehéz innen-onnan összeszedni.

Fontosnak tartom elmondani, hogy a sporttáplálkozás nem csak annak szól, aki élsportoló, ma Magyarországon tévhitek keringenek erről. Aki sportolásra – akár hobbi szinten- szánja el magát, annak igen is oda kell figyelni, minőségileg és mennyiségileg is a táplálkozására. Erre ma kevesen veszik a fáradtságot, vagy nem is tudnak arról, hogy kéne.
Ezért is ajánljuk nem csak szakembereknek, élsportolóknak, hanem aktívan élő, hobbi szinten sportoló embereknek is az IWI programját!

dietinfo