Tökkel töltött makréla

Hozzávalók

  • 2 makréla
  • 1db citrom
  • 1 teáskanál méz
  • 1 édesköménygumó
  • 150g tök
  • 2 teáskanál vaj
  • 1 evőkanál világos szezámmag
  • 1 teáskanál vörös bors

Elkészítés:

A tököt és az édesköménygumót apróra kockázzuk fel, ízesítsük mézzel, ánizzsal, őrölt borssal és egy kis sóval. Végül a tököt egy fél citrom levével 15-20 percig főzzük, majd turmixoljuk össze.

A makrélát kívül –belül alaposan mossuk meg, csöpögtessük le és töltsük meg a pépes tökkel. A maradék citromlevet öntsük a halra és kenjük meg vajjal.

A makrélát előmelegített sütőben, a középső rácson 180 fokon 15 percig grillezzük.

A kész halat szórjuk meg szezámmaggal.

Jó étvágyat!♥