Hozzávalók
- 2 makréla
- 1db citrom
- 1 teáskanál méz
- 1 édesköménygumó
- 150g tök
- 2 teáskanál vaj
- 1 evőkanál világos szezámmag
- 1 teáskanál vörös bors
Elkészítés:
A tököt és az édesköménygumót apróra kockázzuk fel, ízesítsük mézzel, ánizzsal, őrölt borssal és egy kis sóval. Végül a tököt egy fél citrom levével 15-20 percig főzzük, majd turmixoljuk össze.
A makrélát kívül –belül alaposan mossuk meg, csöpögtessük le és töltsük meg a pépes tökkel. A maradék citromlevet öntsük a halra és kenjük meg vajjal.
A makrélát előmelegített sütőben, a középső rácson 180 fokon 15 percig grillezzük.
A kész halat szórjuk meg szezámmaggal.
Jó étvágyat!♥