Vegyes zöldségsaláta joghurt öntettel.

Hozzávalók:

  • 1 kígyóuborka
  • 2 db paprika / az egyik lehet zöld hegyes csípős/
  • 3 – 4 db kemény piros paradicsom
  • 3 dl joghurt
  • 2 dl tejföl / 20%/
  • 4 dkg dió, vagy sós pörkölt pisztácia
  • 1 csokor kapor
  • 3 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • 2 – 3 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 csapott kávéskanál porcukor

Előkészítés:

Az uborkát meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot szintén kockákra daraboljuk, kivétel az erős paprika, azt tanácsos egészen vékony csíkokra szelni.

Az így összedarabolt zöldségeket meglocsoljuk citromlével, olívaolajjal és óvatosan összekeverjük. Letakarjuk és a hűtőben egy órára behűtjük, hogy az ízek összeérjenek.

Pár szem diót félreteszünk, a többit durvára törjük.

A joghurtot és a tejfölt egy mély tálba öntjük. Belerakjuk az összezúzott fokhagymát, porcukrot, durvára tört diót, az apróra vágott kaprot és ízlés szerint sót, az egészet összekeverjük, lefedve a hűtőben a saláta mellett behűtjük

Tálaláskor néhány kanál joghurtmártást kanalazunk a saláta tetejére, díszítjük a félre tett dió szemekkel. A maradék mártást külön kínáljuk.

Sokmagos pépsüteménnyel, pirítóssal önálló ételként, de lehet grillekhez, rántott szelethez köretnek tálalni

Jó étvágyat kívánunk!♥