Hozzávalók 6 darab elkészítéséhez

  • 1 nagyobb szemű krumpli
  • 30 dkg királyliszt
  • 1 zacskó szárított élesztő
  • 1 dl kefir
  • 1 csapott evőkanál tengeri só
  • 1 kávéskanál cukor
  • kevés langyos víz,
  • sütéshez olívaolaj

Elkészítés:

A krumplit megfőzzük, áttörjük. Amikor kihűlt, a többi hozzávalóval összegyúrjuk, lágy kelt tészta állagú masszát kapjunk. Ha szükséges, kevés vízzel a tésztán puhíthatunk, vagy kevés liszttel szórjuk meg, ha túl folyós. Az alaposan begyúrt tésztát duplájára kelesztjük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, sütőpapírral kibélelt tepsire ráhalmozzuk a lángosokat, amiket előzőleg enyhén olajos kézzel megformáztunk. Ha van olajspray a háznál, azzal is megszórhatjuk finoman, jó ropogós lesz tőle! 25 perc alatt készre sütjük. A strandon kapható lángosnál kicsit keményebb, ropogósabb, cserébe viszont nem olyan zsíros!

Jó étvágyat!♥