Hozzávalók négy személyre:
- 80 dkg csirkemell / 2 egész csirkemell filé/
- 2 db tojás
- étkezési keményítő
- liszt
- Só
- kevés őrölt bors
- tej
- olaj vagy zsír a sütéshez
Elkészítés:
A filézett csirkemellet csíkokra szeleteljük és megsózzuk. A megsózott csirkemell csíkokat először étkezési keményítőbe forgatjuk. A tojásból, lisztből, tejből, egy pici sóval (borssal)sűrű palacsinta tésztát készítünk, majd ebbe forgatjuk bele a keményítőbe már megforgatott csirkemell csíkokat. Az olajt fel hevítjük és a hús mindkét oldalát szép aranysárgára sütjük. A hús forgatásához használjuk húsforgató csipeszt, a hús bundáját úgy kell sütni, hogy ne sérüljön meg a bunda a húson. A bundázott húsunk így nagyon finom szaftos marad.
Zsírban sült burgonyával, rizibizivel, krumpli pürével, párolt zöldségekkel tálalhatjuk.
Jó étvágyat kívánunk! ♥