Hozzávalók 4 személyre:
- 80 dkg pulykamell
- 2 db tojás
- Liszt
- Zsemlemorzsa
- Só
- Kevés őrölt bors
- Sütéshez olaj vagy zsír
Elkészítés:
A filézett pulykamellet felszeleteljük, húsverő kalapáccsal megütögetjük, a hús rostjait, összetörjük, és megsózzuk a hússzeleteket. A lisztbe egy kevés őrölt borsot elkeverünk. Az előkészített húsokat, először lisztbe, majd a felvert tojásba, legvégén a zsemlemorzsába forgatjuk. Az olajt fel hevítjük és a hús mindkét oldalát bő olajban szép aranysárgára, sütjük. A hús forgatásához használjuk húsforgató csipeszt, a hús bundáját úgy kell sütni, hogy ne sérüljön meg a bunda a húson.
Zsírban sült burgonyával, rizibizivel, krumpli pürével tálaljuk.
Jó étvágyat! ♥