Pulykamell szeletek rántva

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg pulykamell
  • 2 db tojás
  • Liszt
  • Zsemlemorzsa
  • Kevés őrölt bors
  • Sütéshez olaj vagy zsír

Elkészítés:

A filézett pulykamellet felszeleteljük, húsverő kalapáccsal megütögetjük, a hús rostjait, összetörjük, és megsózzuk a hússzeleteket.  A lisztbe egy kevés őrölt borsot elkeverünk. Az előkészített húsokat, először lisztbe, majd a felvert tojásba, legvégén a zsemlemorzsába forgatjuk. Az olajt fel hevítjük és a hús mindkét oldalát bő olajban szép aranysárgára, sütjük. A hús forgatásához használjuk húsforgató csipeszt, a hús bundáját úgy kell sütni, hogy ne sérüljön meg a bunda a húson.

Zsírban sült burgonyával, rizibizivel, krumpli pürével tálaljuk.

Jó étvágyat!