Csirkemell csíkok bundázva

Hozzávalók négy személyre:

  • 80 dkg csirkemell / 2 egész csirkemell filé/
  • 2 db tojás
  • étkezési keményítő
  • liszt
  • kevés őrölt bors
  • tej
  • olaj vagy zsír a sütéshez

Elkészítés:

A filézett csirkemellet csíkokra szeleteljük és megsózzuk.  A megsózott csirkemell csíkokat először étkezési keményítőbe forgatjuk. A tojásból, lisztből, tejből,  egy pici sóval (borssal)sűrű palacsinta tésztát készítünk, majd ebbe forgatjuk bele  a keményítőbe már megforgatott csirkemell csíkokat. Az olajt fel hevítjük és a hús mindkét oldalát szép aranysárgára sütjük. A hús forgatásához használjuk húsforgató csipeszt, a hús bundáját úgy kell sütni, hogy ne sérüljön meg a bunda a húson. A bundázott húsunk így nagyon finom szaftos marad.

Zsírban sült burgonyával, rizibizivel, krumpli pürével, párolt zöldségekkel tálalhatjuk.

Jó étvágyat kívánunk! ♥