Allergia? De még mennyire!

A történet nem szokatlan csak nagyon közeli. Az ember azt hinné ezek a dolgok vele nem történhetnek meg, aztán kiderül, bárkivel.

Egy hajhullással kezdődött, de ez ugye természetes is lehet, habár bizonyos mennyiség után érdemes gyanakodni. Főleg, hogy ha előtte ez nem volt jellemző, se nem ősszel, se nem tavasszal. Ekkor még nem gyanakodtam nagyon, úgy gondoltam vitamin hiány okozza a dolgot, aztán jöttek az ekcémás kiütések.

Ekkor elmentem egy vérvételre, ahol nagyon nagy eltérés nem volt kivéve a hatalmas D-vitamin hiányt.

Allergia vizsgálatot ajánlottak, amit el is végeztek és 2 hét várakozás után kiderült, 11-féle dologra lettem allergiás.  Szuper, úgy is diétázni akartam, no de azért nem ilyen mértékben.

Mi az, amit kerülni kell- alma, őszibarack, narancs, tojás, fokhagyma, paradicsom, zeller, sárgarépa, mogyoró, mandula,burgonya.

Diganózis- gyaníthatóan lyukasbél szindróma, ami a lakosság jelentős hányadának is van. Tünetei a bélflóra roncsolódásából adódó felszívódási zavar, vérszegénység, depresszió, puffadás, hasmenés, krónikus székrekedés, pajzsmirigyproblémák…stb.

Kialakulás oka- valószínűsíthetően antibiotikum kezelés, illetve bármi olyan esemény, amely a bélflóra aktív károsodását okozhatja.

Ez a dolog most, mint dietetikust is eléggé próbára tesz, hiszen a sok munka mellett, nehezen lehet megoldani, de inkább arra törekszem, hogy minél több jó receptet tudjak megosztani itt a Dietinfo olvasói között.

Egy negyed év múlva kontroll, addig pedig nagy dózisú probiotikum kúra (Progastro Aktív).

Tapasztalat, hogy figyeljünk oda magunkra! Fogyasszunk minél kevesebb cukrot és egyéb szemetet. Érdemes egy évben kétszer vérvételre is elmenni, amennyiben tüneteink vannak ne halogassuk, hogy orvoshoz fordulunk!

A következő hónapokban főleg az ételallergiával fogunk foglalkozni, várjuk leveleiteket, kérdéseiteket!

Orsi

Dietinfo