Az anorexia… Tudtad?

Testképzavar – anorexia

Hajnalban kelt minden nap. Mindig megelőzte az ébresztőóra csörgését.

A tükör előtt úgy suhant el, mintha attól félne, egyszer elkapja és magába szippantja.

Büntetésből. Mert kövér.

Leterítette a szőnyeget, villanyt sem kapcsolt és már kezdte is a gyakorlatokat. Négy ütemű fekvőtámasz, száz guggolás, az elmaradhatatlan „plank” és még ki tudja milyen szuperhatásos zsírégető-kardio- ilyen-olyan fitnesz gyakorlatok.

Egy a lényeg, fogyasszon.
Mert a tükör egy „hájas” lányt mutat. Igen, aki 172cm, 40kg az hájas… igen, igen.
A tükör az oka. Ezt mondja könyörtelenül és a tükör nem hazudik.

Napi fél alma és két deci natúr joghurt.
De ez is sok.
Vajon, hogy lehetne még kevesebbet enni szédelgős rosszullét nélkül?

Anya ma sem fogja észrevenni, hogy nem eszem meg az uzsonnámat. Anya észrevesz egyáltalán valamit? Remélhetőleg a wc lefolyót sem tömíti majd el az eltüntetett ebéd, az talán mégis feltűnne. A vacsoránál meg majd jöhet az emlegetett alma-joghurt kombó. De gyorsnak kell lennem. Majd azt mondom, hogy a holnapi doga miatt folytatnom kell a tanulást. Persze, nem fogok tanulni.

Mozognom kel. Kalóriákat kell égetnem. Mikor veszi már észre a tükör azt a rengeteg munkát amit a fogyásba fektetek. Valaki észreveszi egyáltalán? Valaki észrevesz engem egyáltalán?

Kitűnő tanuló. Osztályüdvöske. Eltelt néhány hónap. 32kg. Ájulás az iskolában. Tanárok, riadalom, mentők. Sürgősségi osztály. Infúzió, infúzió, infúzió. Elmosódó arcok. Aggódó tekintetek.

Anya, te vagy az?
Hol van apa?
Szerettetek valaha?
Van ebből kiút?

Van kiút. Én már tudom. Figyelmes a pszichiáterem. Alakul a család. Összerázódunk mégis. Anya nem dolgozik már. Apa korábban hazajön. Együtt nyaralunk. Nyaralunk. 50 kg felett a súlyom. Nem kell kitűnőnek lennem, mégis kapok ebédet J. Nagyi sütit süt. Élvezem a szeretet édes ízét…

 

olvass nálunk:www.cefamadar.hu