Hozzávalók:
- 600 gramm csirkemell filé
- 450 gramm durum tészta
- 8 dl 1.5% tej
- 10 dkg vaj
- 8 csapott evőkanál liszt
- só, bors, oregánó, bazsalikom, szerecsendió, fehér bors,
- kevés olaj(tésztafőzéshez)
Elkészítés:
Forrásban lévő bő vízben kifőzzük a tésztát, melyet sóval ízesítettünk. A húst apró vágjuk, kevés olajon fehéredésig pirítjuk. Sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal ízesítjük. Fedővel lefedjük 25-30 perc alatt készre pároljuk. A végén a szaftját le kell sütni róla. A tejet felrakjuk melegedni a besamelhez. (A tejet forrásig melegítjük, majd elzárjuk) Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, és halvány zsemleszínűre pirítjuk. Habverővel kevergetve apránként lassan hozzáadjuk a forró tejet így egy sűrű mártást kapunk. Levesszük a tűzhelyről és sóval, fehér borssal, és szerecsendióval ízesítjük. A leszűrt tésztát, a besamelt, és a megpárolt húst összekeverjük és egy hőálló üvegtálba tesszük. Tetejét megszórjuk reszelt sajttal és berakjuk a hideg sütőbe. 190°C-ra állítjuk a sütőt és addig sütjük, míg aranybarna nem lesz a sajt.(25-30 perc)
Jó étvágyat!♥