Bőrápolás nem csak nyáron!

Elsősorban a nőket érintő, de természetesen férfiaknál is előforduló, főként esztétikai szempontból is fontos jelenség a cellulit, vagy más néven narancsbőr.

Fontos megemlíteni, hogy többen keverik a cellulitisszel, ami egy bakteriális bőrgyulladás, míg a cellulit egy kötőszöveti elváltozása.

A cellulit voltaképpen nem más, mint a bőr alatt lévő zsírsejtek kitüremkedése, amely a cellulit súlyosságától függően szabad szemmel akár látható is lehet, és ami által a bőr felülete egyenetlennek hat. Javarészt a fenék, has, comb körül szoktuk felfedezni.

Számtalan hölgyet, nőt, asszonyt érint ez a probléma, kórtól és alkattól függetlenül, aminek számos oka lehet.  

Mindenekelőtt a helytelen táplálkozás az, ami miatt a salakanyagok a zsírszövetben rakódnak le, ezáltal a kötőszövetek rugalmassága csökken, kialakítva ezzel a narancsbőrt. Az effajta lerakódást okozhatja hormonális hatás is. Ez mellett megemlíthetjük a mozgáshiányos életvitelt, illetve sajnos a genetikát is.

Valódi reflektorfényt szinte csak nyáron kapnak, ami viszont nem feltétlen elég, hiszen hosszú távon kötőszövet gyengülést okoz, valamint nagymértékben károsítja a nyirok- és vérkeringést.

Éppen emiatt fontos, hogy ne csak azon időszakban legyen fókuszban a narancsbőr, amikor mindenki láthatja, hanem törekedjünk akár a megelőzésre, vagy ha már megjelent, akkor a kezelésre.

Első lépésként a táplálkozásunkon kell változtatni, rostban gazdag étrend, megfelelő mennyiségű folyadékkal, valamint a mozgás rendszeresítése életünkbe.

Ezt kiegészíthetjük helyileg alkalmazható krémekkel, mint például a PLANTAPOL Anticellulite, ami összetételét tekintve csupa olyan gyógynövényt tartalmaz, amely serkenti a vérkeringést, a nyirokkeringést, ezáltal segít feloldani a kialakult csomókat, így hatékony segítség lehet a cellulit okozta szépséghibák ellen.

www.tindralex.hu