Burgonyapüréleves

Hozzávalók:

  • 40 dkg burgonya
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • őrölt bors
  • 1 db zsemle
  • 5 dkg vaj

Elkészítés:

A kockára vágott zsemlét egy teflon sütőben 2 dkg vajon megpirítjuk, és félre tesszük. A burgonyát meghámozzuk, és apró kockára vágjuk, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje /kb. másfél liter víz/ sózzuk, puhára főzzük, hogy szinte már szétessen. Ekkor a burgonyát turmixolyuk, vagy a levesből kivesszük, és krumpli nyomón áttörjük, majd visszateszzük a főzővizébe. A tejfölt a liszttel és levesből kimert kb. 1 dl főzővízzel simára, keverjük, és a leveshez öntjük, vagy is /behabarjuk/ Összeforraljuk, megborsozzuk és a maradék vajat legutoljára a leves tetejére dobjuk. Tálaláskor a leves tetejét megszórjuk a pirított zsemlekockákkal.

Jó étvágyat!♥