Hozzávalók:
- 40 dkg burgonya
- 1 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
- Só
- őrölt bors
- 1 db zsemle
- 5 dkg vaj
Elkészítés:
A kockára vágott zsemlét egy teflon sütőben 2 dkg vajon megpirítjuk, és félre tesszük. A burgonyát meghámozzuk, és apró kockára vágjuk, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje /kb. másfél liter víz/ sózzuk, puhára főzzük, hogy szinte már szétessen. Ekkor a burgonyát turmixolyuk, vagy a levesből kivesszük, és krumpli nyomón áttörjük, majd visszateszzük a főzővizébe. A tejfölt a liszttel és levesből kimert kb. 1 dl főzővízzel simára, keverjük, és a leveshez öntjük, vagy is /behabarjuk/ Összeforraljuk, megborsozzuk és a maradék vajat legutoljára a leves tetejére dobjuk. Tálaláskor a leves tetejét megszórjuk a pirított zsemlekockákkal.
Jó étvágyat!♥