Hozzávalók:
- 60 dkg zöldbab
- 2 evőkanál olaj vagy másfél evőkanál zsír,
- 2 evőkanál liszt
- egy kisebb fej hagyma lereszelve
- pirospaprika 2 kávéskanál
- 1 dl tejföl
- ecet
- só
- 1 csokor petrezselyem zöld
Elkészítés:
A zöldbabot megmossuk, szálkáitól megtisztítjuk é 2 cm-es darabokra, összevágjuk, vagy felébe, negyedébe tördeljük. Ha a tördelést választjuk, amikor tördeljük egyben a szálkától is, megszabadulunk. Másfél – két liter vízben tesszük a babot, sózzuk, és fél puhára főzzük. Az olajon a lisztet világosra pirítjuk, rátesszük a lereszelt hagymát, vigyázzunk ne égjen meg, rá tesszük a pirospaprikát és 2 dl hideg vízzel, felengedjük, simára keverjük és így öntjük a levesbe. A levest még tíz percig főzzük, míg a zöldbab megpuhul. Végül az összedarabolt petrezselyemmel, ecettel, csipetnyi cukorral összeforraljuk. Egy evőkanál tejföllel tálaljuk.
Jó étvágyat!♥