Felhívás magas triglicerid problémával küzdő páciensek részére új gyógymód vizsgálatában való részvételre!

A Clinexpert Gyógycentrum kutatást folytat egy olyan új készítmény hatásosságának vizsgálatára, melynek természetes hatóanyaga a triglicerid szint csökkentésével segíti a sztatin-terápia hatékonyságát, magas koleszterin és triglicerid problémával küzdő páciensek kezelése esetén. A programba, olyan magas triglicerid szinttel rendelkező pácienseket keresünk, akik szeretnének részt venni, ezen kutatási folyamatban, melynek célja a vizsgálati készítmény hatásosságának felmérése, amely fokozhatja a sztatin-típusú gyógyszer hatékonyságát a jövőbeni szív-érrendszeri betegségek előfordulási kockázatának csökkentése érdekében. Ebben a vizsgálatban a betegeket csoportokba sorolják, és minden csoport különböző kezelésben részesül (ebben az esetben vizsgálati készítmény vagy placebo [amely külsőleg megegyezik a vizsgálati készítménnyel, de nem tartalmaz hatóanyagot] kezelésben). Az eredményeket összehasonlítják. Arra törekedve, hogy az induláskor a csoportok azonos jellemzőkkel rendelkezzenek, minden beteget véletlenszerűen sorolnak be az egyes csoportokba (pénzfeldobáshoz hasonló módon). A besorolási módszert úgy tervezték meg, hogy Önnek 50:50 százalékos esélye legyen arra, hogy a vizsgálati készítményt vagy a placebót kapja.

Résztvevők

Olyan páciensek jelentkezését várjuk, akik:

 • betöltötték a 18. életévet
 •  jelenleg magas koleszterinszintjük miatt sztatin-típusú kezelést kapnak,
 • és akiket szeretnének, a magas trigliceridszint okozta szívbetegség kockázatát csökkentő programban részt venni

Valamint volt részük bármelyik eseményben az alábbiak közül:

 • szívinfarktus vagy agyi trombózis, angina pectoris, koszorúér bypass műtét, tágítás és/vagy stent behelyezés,

VAGY

 • cukorbetegségben szenvednek vagy 50 év feletti férfi és 60 év feletti nő és legalább egy rizikófaktoruk ismert, mint pl.:
  • aktív dohányzás
  • kezelt magas vérnyomás
  • beszűkült vesefunkció
  • túlsúly
  • a családban diagnosztizált korai szívbetegség

A vizsgálatba történő beválasztás teljeskörű orvosi kivizsgálás alapján történik.

Vizsgálat menete

 • Tervezett kezelési időszak: 60 hónap, ami 11 vizitet tartalmaz
 • A vizitekre átlagosan félévente kell jönnie a résztvevőknek

Potenciális előnyök

A vizsgálati készítmény elősegítheti a sztatin-terápia hatékonyságát és csökkentheti a jövőben felmerülő szív-és érrendszeri megbetegedések kockázatát. A program során a rendszeres vizitek alkalmával szakorvosi kontroll biztosított..

A vizsgálatban résztvevők számára a program során mindvégig ingyenesen biztosítjuk a vizsgálati készítményt és a kutatással kapcsolatos szakorvosi ellátást és konzultációt, valamint minden résztvevő teljes útiköltségét megtérítjük, amely a vizsgálatban való részvétel során felmerül, vagy igény esetén gondoskodunk a háztól-házig való utaztatásáról.

Jogi keretek és adatvédelem

Személyes és egészségügyi adatait a vizsgálat teljes időtartama alatt és azt követően is bizalmasan, a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően kezeljük.

A klinikai vizsgálatot az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet engedélyezte, az Egészségügyi Tudományos Tanács Klinikai Farmakológiai Etikai bizottsága pedig kedvező szakmai és etikai véleményt adott ki azzal kapcsolatban.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, jelentkezési szándékával, vagy további kérdésével forduljon hozzánk bizalommal.

A Clinexpert Gyógycentrum Csapata

1033 Budapest Kaszásdűlő u. 5.

Tel: 06-1-210-8139

Fax: 06-1-210-58-15

E-mail: info@clinexpert.hu

facebook.com/clinexpert