Csokiszuflé

Hozzávalók 1 főre:

  • 25 g étcsokoládé
  • 7,5 g zéró-6-lisztkeverék
  • ½ egész tojás
  • ½ tojás sárgája
  • 15 g eritritol

Tápanyagtartalom 1 adagban:

362 kalória, 6 g szénhidrát, 5 g fehérje, 17 g zsír, 0,33 g élelmi rost

Elkészítés:

Felolvasztjuk a csokoládét és hozzáadjuk az eritritolt, a tojássárgáját és az egész tojást. Jól elkeverjük, majd beleszitáljuk a lisztet is. Kivajazott és kakaó porral megszórt hőálló tálkákba öntjük a kész masszát és előmelegített 180 fokos sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Az a jó, ha a közepe még lágyan folyós, ezért nem szabad túlsütni! Érdemes kikísérletezni, hogy a saját sütőnknél ezt az állagot hány perc alatt érjük el, hiszen a sütési idő sütőnként eltérő lehet. Érdemes frissen készíteni, közvetlenül mielőtt megennénk, mivel ahogy a legtöbb szuflé, ez is hamar összeesik.

Jó étvágyat! ♥