Hozzávalók 1 főre:
- 125 g vöröshagyma
- ¼ gerezd fokhagyma
- 3 ml olívaolaj
- 3 g vaj
- 25 ml tejszín
- kakukkfű
- só, fehér bors
- 40 g graham kenyér
- 25 g reszelt trappista sajt
Tápanyagtartalom 1 adagban:
352 kalória, 37,93 g szénhidrát, 14,324 g fehérje, 15,68 g zsír, 7,61 g élelmi rost
Elkészítés:
A hagymát felkarikázzuk. Vaj és olaj keverékén jó sokáig pároljuk, míg aranybarna nem lesz. Közben folyamatosan öntsük fel kevés vízzel, nehogy odaégjen. Fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel, zúzott fokhagymával. Ha kellően megpárolódott a hagyma, öntsük fel vízzel, adjuk hozzá a tejszínt és forraljuk fel a levest. Forrón, sajtos pirítóssal a legfinomabb.
Jó étvágyat kívánunk! ♥