Francia hagymaleves

Hozzávalók 1 főre:

  • 125 g vöröshagyma
  • ¼ gerezd fokhagyma
  • 3 ml olívaolaj
  • 3 g vaj
  • 25 ml tejszín
  • kakukkfű
  • só, fehér bors
  • 40 g graham kenyér
  • 25 g reszelt trappista sajt

 

Tápanyagtartalom 1 adagban:

352 kalória, 37,93 g szénhidrát, 14,324 g fehérje, 15,68 g zsír, 7,61 g élelmi rost

Elkészítés:

A hagymát felkarikázzuk. Vaj és olaj keverékén jó sokáig pároljuk, míg aranybarna nem lesz. Közben folyamatosan öntsük fel kevés vízzel, nehogy odaégjen. Fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel, zúzott fokhagymával. Ha kellően megpárolódott a hagyma, öntsük fel vízzel, adjuk hozzá a tejszínt és forraljuk fel a levest. Forrón, sajtos pirítóssal a legfinomabb.

Jó étvágyat kívánunk! ♥