Hozzávalók 1 főre:
- ½ db M-es tojás sárgája
- 62,5 ml tejszín
- 5 g eritritol
- vanília rúd
Tápanyagtartalom 1 adagban:
158 kalória, 2,5 g szénhidrát, 4,3 g fehérje, 14,4 g zsír
Elkészítés:
A vanília rúd belsejét kapargassuk bele a tejszínbe és melegítsük fel, de ne forraljuk. A tojássárgáját keverjük az eritritollal fehéredésig, adjuk hozzá a tejszínt, majd gőz fölött addig kevergessük tovább, amíg annyira be nem sűrűsödik, hogy már elválik az edény falától. Ekkor öntsük a masszát kis edényekbe és tegyük egy tepsibe. A tálkák magasságának feléig töltsük meg a tepsit forró vízzel és tegyük 160 fokos előmelegített sütőbe 20 percre. Miután kihűlt a krém, egy éjszakára tegyük a hűtőbe. Másnap szórjunk a tetejére eritritolt és a sütő grillezőjével karamellizáljuk. Hagyjuk kihűlni, így a hideg krém felett roppanós karamell réteg képződik.
Jó étvágyat kívánunk! ♥