Crѐme brûlée

Hozzávalók 1 főre:

  • ½ db M-es tojás sárgája
  • 62,5 ml tejszín
  • 5 g eritritol
  • vanília rúd

Tápanyagtartalom 1 adagban:

158 kalória, 2,5 g szénhidrát, 4,3 g fehérje, 14,4 g zsír

Elkészítés:

A vanília rúd belsejét kapargassuk bele a tejszínbe és melegítsük fel, de ne forraljuk. A tojássárgáját keverjük az eritritollal fehéredésig, adjuk hozzá a tejszínt, majd gőz fölött addig kevergessük tovább, amíg annyira be nem sűrűsödik, hogy már elválik az edény falától. Ekkor öntsük a masszát kis edényekbe és tegyük egy tepsibe. A tálkák magasságának feléig töltsük meg a tepsit forró vízzel és tegyük 160 fokos előmelegített sütőbe 20 percre. Miután kihűlt a krém, egy éjszakára tegyük a hűtőbe. Másnap szórjunk a tetejére eritritolt és a sütő grillezőjével karamellizáljuk. Hagyjuk kihűlni, így a hideg krém felett roppanós karamell réteg képződik.

Jó étvágyat kívánunk! ♥