Coq au vin

Hozzávalók 1 főre:

  • 150 g csirkehús
  • 30 g vöröshagyma
  • 50 g gomba
  • 1/4 gerezd fokhagyma
  • csirke alaplé
  • 5 g zéró-6-lisztkeverék
  • 200 g burgonya
  • 83 ml vörösbor
  • 1/2 teáskanál olívaolaj
  • babérlevél, kakukkfű, petrezselyem

Tápanyagtartalom 1 adagban:

515,5 kalória, 46,8 g szénhidrát, 47,6 g fehérje, 8,2 g zsír, 8,7 g élelmi rost

Elkészítés:

Ehhez a recepthez olyan edényre lesz szükségünk, amit a tűzhelyen és a sütőben is használhatunk. A csirkét előző nap daraboljuk fel és a fűszerekkel ízesített vörösborban pácoljuk egy éjszakán át. Másnap vegyük ki és papírtörlővel szárítsuk meg. Az olajon pirítsuk meg a hagymát, a gombát és a zúzott fokhagymát és főzzük pár percig. Közben pucoljuk meg és daraboljuk fel a krumplit. Ezután lapátoljuk ki az edény tartalmát és süssük elő a csirke darabokat. Ezeket is szedjük ki az edényből és a visszamaradt szaftot sűrítsük be a liszttel. Ezután jöhet a félretett páclé, keverjük a sűrű szafthoz és öntsük hozzá a csirke alaplevet is. Az egészet forraljuk fel és dobáljuk vissza a gombás hagymás alapot, az elősütött csirkével és a burgonyával együtt. Fedjük le és az előmelegített sütőben 40-45 percig süssük. Tálaláskor friss petrezselyemmel szórjuk meg.

Jó étvágyat kívánunk!♥