Hozzávalók 1 főre:
- 150 g csirkehús
- 30 g vöröshagyma
- 50 g gomba
- 1/4 gerezd fokhagyma
- csirke alaplé
- 5 g zéró-6-lisztkeverék
- 200 g burgonya
- 83 ml vörösbor
- 1/2 teáskanál olívaolaj
- babérlevél, kakukkfű, petrezselyem
Tápanyagtartalom 1 adagban:
515,5 kalória, 46,8 g szénhidrát, 47,6 g fehérje, 8,2 g zsír, 8,7 g élelmi rost
Elkészítés:
Ehhez a recepthez olyan edényre lesz szükségünk, amit a tűzhelyen és a sütőben is használhatunk. A csirkét előző nap daraboljuk fel és a fűszerekkel ízesített vörösborban pácoljuk egy éjszakán át. Másnap vegyük ki és papírtörlővel szárítsuk meg. Az olajon pirítsuk meg a hagymát, a gombát és a zúzott fokhagymát és főzzük pár percig. Közben pucoljuk meg és daraboljuk fel a krumplit. Ezután lapátoljuk ki az edény tartalmát és süssük elő a csirke darabokat. Ezeket is szedjük ki az edényből és a visszamaradt szaftot sűrítsük be a liszttel. Ezután jöhet a félretett páclé, keverjük a sűrű szafthoz és öntsük hozzá a csirke alaplevet is. Az egészet forraljuk fel és dobáljuk vissza a gombás hagymás alapot, az elősütött csirkével és a burgonyával együtt. Fedjük le és az előmelegített sütőben 40-45 percig süssük. Tálaláskor friss petrezselyemmel szórjuk meg.
Jó étvágyat kívánunk!♥