Dukan zabkorpa kekszek és szeletek – most dietetikusi ajánlással!

 

 

 

A francia, zabkorpa alapú édességek két éve kaphatók Magyarországon, és népszerűségük egyre nő. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy termékeinket a fogyni vágyó, vagy egyszerűen csak egészségtudatos fogyasztók mellett egyre több amatőr és hivatásos sportoló is rendszeresen fogyasztja.

Homolya Orsolya, az egyik nagy hazai futballakadémia dietetikusa ezért ajánlja a Dukan termékeket minden sportolónak:

“Futball-akadémiánk nagy hangsúlyt fektet sportolóink egészséges táplálkozására, hiszen ez a jó és stabil sportteljesítmény egyik alapfeltétele. Az edzés vagy meccs előtt fogyasztható snackek kínálata meglehetősen korlátozott a piacon. A széles körben elterjedt, gél formájú energiazselék megterhelik a gyomrot és gyakran hasmenést okoznak, az egyéb nassolnivalók pedig rengeteg cukrot tartalmaznak. Ezzel szemben a Dukan kekszekben és szeletekben megtalálható zabkorpa lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmaz, ezért az általa szolgáltatott energialöket nem csupán az első 20 percben biztosítja a stabil teljesítményt, hanem legalább az edzés közepéig kitart. Így a sportolók izomzata nem fárad el olyan hamar,  mert a glikogén raktárak nem ürülnek ki olyan gyorsan.”

Emellett a Dukan termékek nem tartalmaznak fehér lisztet sem.

A Dukan termékek glikémiás indexe 20-25 körüli, tehát  a vércukorszintet csak kis mértékben emelik, ez a tulajdonság pedig mind a fogyókúrát, mind a kiegyensúlyozott sportteljesítményt hatékonyan támogatja. A napi többszöri étkezés kifejezetten javasolt mindkét esetben, így a zabkorpa alapú édességek fogyasztása akár napi 1-2 úgynevezett kisétkezést is egyszerűen és gyorsan kiválthat.

A Dukan termékek többféle ízesítésben kaphatók, amelyek közül csokis változat egyöntetűen a legkedveltebb. Emellett sportolóink a kókuszos kekszet is nagyon kedvelik, amelyből egyébként még csökkentett szénhidrát-tartalmú, kekszes sütemények is készíthetők.”

További információ: www.zabkorpa.hu, info@casapharma.hu

Dietetikus szaktanácsok: www.dietinfo.hu