Készülj a télre!

Alapvető feladata a védelem: különbséget téve a saját és idegen anyag között, a szervezetbe bekerülő idegen anyagot eltávolítja, vagy megsemmisíti.

Megkülönböztetünk veleszületett és szerzett immunitást. Míg az első már a magzati korban kialakul, addig a szerzett immunitás az, amit születésünk után szerzünk természetes vagy mesterséges úton.

Immunrendszerünket sokféle módon támogathatjuk, viszont mindennapi működéséhez nélkülözhetetlen az általánosan jó egészségi állapot, illetve ennek fenntartása miatt a rendszeres testmozgás, ez egészséges táplálkozás, a megfelelő vitamin-bevitel.

A szervezetünk és immunrendszerünk normál funkcionálásához szükségünk van vitaminokra és ásványi anyagokra. A vitaminok egy részét a szervezetünk bizonyos körülmények mellett elő tudja állítani, más részéhez pedig a vegyes étrenddel jutunk.

A vitaminok közül több olyat is találunk, amelyek hozzájárulnak az immunrendszer normál működéséhez, ilyen például az A-, a B6- és B12-, a C- és a D-vitamim, amelyek természetesen még sok más pozitív hatással bírnak szervezetünket illetően.

Normál esetben szervezetünk vitamin-szükségletei egyszerűen kielégíthetők a vegyes étrenddel, ezzel is támogatva immunrendszerünket. Azonban vannak olyan időszakok, amikor valami fajta plusz segítségre van szüksége a szervezetünknek, mert nem tökéletesen kivitelezhető a megfelelő vitamin-bevitel. Például a tél közeledtével, amikor kevesebb az élelmiszerekből bevitt vitamin, kúraszerűen pótolhatjuk azokat a különböző összetételű étrend-kiegészítőkkel. Ezekből is érdemes olyat választani, ami komplex összetételű, és ami általában a benne található hatóanyagokat a megfelelő arányban tartalmazza.

A PLANTAPOL termékei között mindenki megtalálja a megfelelőt:

 

PLANTAPOL Yinvita – A fizikai és szellemi fáradtság, a stressz, az álmatlanság leküzdésére, illetve légúti betegségek kiegészítő kezelésére, valamint megelőzésére.

 

PLANTAPOL Jalea Real – A méhpempő több mint 150, biológiailag aktív összetevőt: fehérjét, zsiradékot, cukrot, vitamint, ásványi anyagot, nyomelemet, enzimeket és még számos egyéb bioaktív anyagot tartalmaz. Immunerősítésre, a fizikai és mentális állóképesség támogatására, étrend-kiegészítésként a mindennapokban, akár gyermekeknek is.

 

PLANTAPOL Defenpol – A colostrum, azaz előtej, magas immunglobin tartalma hatékonyan támogatja a szervezet immunrendszerét, növeli a test természetes védekező mechanizmusát. Támogatására, erősítésére.

 

PLANTAPOL Complex Vit+Min – A mindennapi aktivitással szervezetünk vitaminokat és ásványi anyagokat használ fel, melyek megfelelő pótlásához járul hozzá – a kiegyensúlyozott tápanyagbevitel biztosítása mellett – a Complex Vit+Min, ami minden fontos vitamint, ásványi anyagot és létfontosságú nyomelemet tartalmaz.

 

PLANTAPOL Propoleo Tomillo Vitamin C A propolisz erejével, melynek többféle hatást tulajdonítanak: antibakteriális, immunerősítő, gyulladáscsökkentő. Általános jó hatással van a szervrendszerünkre, sejtjeinkre. Kiválóan alkalmas torok fertőtlenítésre: magas hatóanyagtartalma véd a szájüreg és a légutak nyálkahártyájának gyulladása ellen.