Édesburgonya-főzelék csicseriborsóval és spenóttal

Hozzávalók 4 adaghoz:

2 közepes édesburgonya
40 dkg csicseriborsó konzerv (vagy előfőzött csicseriborsó)
15 dkg fagyasztott spenót
1 kicsi sűrített paradicsom
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
1 dl kókusztej (elhagyható)
curry fűszerkeverék ízlés szerint (vagy szárított római kömény, kurkuma, chilli, görög széna)
1 teáskanál só
2 teáskanál barnacukor
friss koriander (vagy petrezselyem, ízlés szerint) és citrom a tálaláshoz

Elkészítés:

A hagymákat megpucoljuk, apróra vágjuk és az olívaolajon megfonnyasztjuk. Az édesburgonyát megpucoljuk, kisebb kockákra vágjuk és a hagymára dobjuk, kissé pirítjuk, majd felöntjük a kókusztejjel, a sűrített paradicsommal, beletesszük a csicserit és a spenótot is és felengedjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Fűszerezzük, sózzuk, cukrozzuk. Kb. 35-40 perc alatt készre főzzük. Akkor jó, ha az édesburgonya megpuhult. Ez után a főzelékből kiveszünk 2 merőkanálnyi sűrűjét és botmixerrel leturmixoljuk, majd a pépet visszaöntjük, ezzel is összeforraljuk 1-2 perc alatt.
Friss korianderrel és citrom levével tálaljuk.

Jó étvágyat!♥