Élőflórás készítmény a nők védelmében

A bélflóra

A természetes, egészséges bélflórát alkotó jótékony baktériumok a Lactobacillusok és a Bifidobaktériumok, melyek már születéstől fogva jelen vannak az emberi szervezetben. A bélflóra egyensúlya azonban könnyen felborulhat. Ezt szinte mindenki tapasztalta már, hiszen ekkor jelentkeznek az olyan kellemetlen tünetek, mint a hasmenés, székrekedés, puffadás. Ilyenkor az egészséges bélflórát alkotó jó baktériumok száma lecsökken a nyálkahártyákban és a kártékony baktériumok túlsúlyba kerülnek.

A hüvelyflóra

A női hüvelyflórában szintén sok jótékony baktérium található. Ezek alkotják az úgynevezett Döderlein-flórát, melynek jelentős részét Lactobacillusok, azaz tejsavbaktériumok teszik ki. Ezek, ahogy a nevük mutatja, tejsavat termelnek, ami elengedhetetlen az egészséges női intim flóra kialakulásához és annak megfelelő működéséhez. Ezek a baktériumon fenntartják azt az egészséges savas közeget, amely megakadályozza a káros baktériumok és gombák elszaporodását. Ha valamilyen okból a természetes tejsavbaktériumok száma csökken, teret kaphatnak olyan kórokozók, melyek gyulladásos tüneteket okozhatnak.

Miért van szükség frukto-oligoszacharidra?

A frukto-oligoszacharidok nem emészthető élelmiszer-összetevők, amely megtalálhatóak számos zöldségfélében, gyümölcsökben. A szervezet ezeket csak részben képes feldolgozni és a megmaradt emésztetlen részek szolgálnak a jótékony baktériumok táplálékául mind a bél- mind pedig a hüvelyflórában. Azért is fontos jelenlétük, mert ennek segítségével képesek a jó baktériumok szaporodni és megőrizni, megteremteni az egészséges flórát.